Om ‘The Making of Americans’ s. 150-180 (opsummering)

I forbindelse med dette møde lavede jeg en masse indlæg om Gertrude Steins mastodont-bog: The Making of Americans. Nu ligger de på bloggen i en ret upædagogisk, baglæns rækkefølge, så her er en lille guide til indlæggene….

Først skrev jeg et indlæg om at være fan af Stein på rockstjerne-måden og fortalte om Steinselskabets maraton-fælles-læsning af The Making of Americans og at jeg skulle lave oplæg om side 150-180 – og mens jeg alligevel forberedte mig, ville jeg så lave en ‘Stein-mission‘ her på bloggen. Næste indlæg er et friskt/hasarderet resumé af bogens første 150 sider (ud af i alt 925).

Og så er der – for anskuelighedens skyld – 3 tegninger af de centrale personer i side 150-180: Mr. Hersland, Mrs. Hersland og The servants

Endelig er der de to indlæg hvor jeg skriver om selve det at læse side 150-180: Først om variationerne, begyndelserne (igenogigen), skiftene fra det konkrete til det abstrakte (igenogigen), og et citat, der gør mig rigtig glad – dernæst skriver jeg om Mrs. Hersland og hendes tjenestepiger (bl.a. den uduelige, lille, blonde), og kommer med et bud på hvorfor historierne, der faktisk fortælles, fortælles, som de fortælles.

Til allerallersidst skriver jeg at jeg ikke får skrevet mere og linker til noget andet end jeg havde tænkt mig. tja tja, tjo, eller nej, det er faktisk salsa!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s