På lørdag er det Prebens fødselsdag, hurra hurra hurra

Preben Major Sørensen fylder 75 år på lørdag (d. 14. april). Hans bøger betyder meget for mig, og for det jeg selv skriver. Meget! Først og fremmest har jeg af hans forfatterskab lært, at man kan skrive lige præcis det man synes er vigtigt, sådan som man synes det er rigtigt. Hvis det er grimt, så er det grimt, hvis det er sært, så er det sært, hvis det er sentimentalt, så er det sentimentalt. (Det sidste er der nok flere eksempler på hos mig end hos ham.) En anden ting, jeg sætter særlig pris på, er, at hans tekster starter og slutter præcis dér, hvor det er rigtigt for dén tekst, og det kan være meget forskelligt. Nogle gange brat, nogle gange med mange tilløb. En tredje ting er at hans sætninger er gennemtænkte helt ned i detaljen, ofte sindrigt komponerede, og nogle gange så smukke at det næsten gør ondt. En fjerde ting er at han er sjov. Helt enkelt hylemorsom. Det må man ikke overse.

Som en lille personlig fødselsdagshyldest, vil jeg i de næste dage bringe et uddrag – en kavalkade! – af tekster, der for altid har bidt sig fast, i nogenlunde den rækkefølge jeg læste dem.

P.s. Teksterne er gengivet med forfatterens tilladelse.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s