I dag *12

Jeg anskaffer mig dyr. Indtil videre er der: En hane i hønsehuset, en høne under huset, fire kaniner i fåreboksen, en kanin løs i stalden. Hver morgen går jeg en runde i fåreboksen og lægger sten i de huller, nej gange, kaninerne har gravet i jordgulvet. Den kanin der er udenfor boksen, får lov at have sin gravning i fred. Jeg har en mistanke om at den for længst har gravet sig ud i det fri, men den kommer ind og spiser.
   I går forsøgte hanen flere gange at hente hønen ind i hønsehuset, jeg tror, det var det, den ville. Det eneste der skete var at hønen mavede sig endnu længere ind under husets gulv. Da jeg senere pirkede til den for at se om den var kommet til skade i det, der kun kan kaldes kampen, mavede den sig lidt fremad og afslørede et æg. Vores første æg.
   Når vi er ude lusker hønen bag os, men hvis vi kigger på den, løber den ind under huset. Når vi er indenfor trisser hønen rundt på grunden, den ser fornøjet ud, måske ser høner bare sådan ud. Så trisser den en tur hen til hønsehuset, gokker lidt, så kommer hanen ud af hønsehuset, seriøst: Som skudt ud af en kanon! Så flyver hønen tilbage til huset, i sikkerhed under gulvet, hanen farer efter, står længe derude og galer, basker med vingerne. Så trisser den tilbage i hønsehuset.
   Vi står indenfor i vindueskarmen og kigger på.
   Vi skal bare lade dem selv finde ud af det, siger jeg. Det kan godt tage lidt tid, siger jeg. Det ligner noget der kan tage virkelig lang tid.
   Måske hvis hanen tog det lidt med ro, tænker jeg.

Der kommer flere høns en af dagene. De skal først indfanges. Fritgående høns i skoven. Det kan også tage tid. Så indtil videre er det sådan her: Vi har en hane i hønsehuset og en høne under gulvet. Indtil videre har vi kaniner i stalden, indtil videre.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s