Ordkraft i Aalborg 7-9- april

Jeg gik på Aalborg Katedralskole, jeg arbejdede på Burger King, jeg gik i Gaden og drak mig selv ret effektivt under bordet. Ofte også op på bordet (jo, det gør man i Gaden, man danser på bordene, eller … vi gjorde.)

At vokse op i Gaden … var vildt. Man skiftede ligesom stamsted efterhånden som man blev ældre. Først kom jeg på Under Uret, simpelthen fordi der kunne man komme ind før man var fyldt atten. Hvis man var en pige, vel at mærke – det skulle jo matche det betalende publikum, som var sømænd og soldater. Senere var der frit slag, og jeg var lidt overalt, men faldt nådesløst igennem på steder som Rendez Vous. Man drak drinks. Det er jo mere end det, men det er også bare det. Man drak drinks og jeg var simpelthen for krøllet i tøjet og fattede ikke det med makeup. Jeg drømte om at være sådan en Revolution-type, sådan en, der interesserede sig ægte for musik, og som turde ryge hash og spise svampe og var dyster-men-løssluppen, ligesom sort på en måde, jeg bare ikke kunne. Eller turde. Til gengæld sværmede jeg underligt respektløst for Robin, hvor rockerne hang ud, og hvor man helt reelt risikerede at ende i havnen. Alle vidste: Svenskere skulle bare holde sig væk, ellers endte de i havnen. (Folk endte i havnen, ender de stadig i havnen?)

Jeg voksede op der, i Aalborg, og først og længe var jeg hestepige, en overgang forsøgte jeg mig som dresscode-hippie, men mest var jeg bare forvirret. Forvirret og akavet og alt var svært og pinligt. Nu, NU tror jeg, at jeg måske ikke var den eneste, der havde det sådan …
Men: det nager stadig, at jeg aldrig kom med til en af de sagnomspundne, forbudte fester oppe på taget af Hotel Hvide Hus. Jeg var ikke som sådan udenfor, og jeg kendte altid nogen, der havde været med. Jeg var bare aldrig til dén fest, som fik den idé – det skete altid til de fester, hvor jeg var gået hjem eller aldrig dukket op.

Det er fortid. Det er fortid.

Men nu, i næste weekend er jeg med på Ordkraft, litteraturfestivalen i Aalborg – fredag og lørdag eftermiddag skal jeg læse op og snakke om hvordan det har påvirket min skrivning at flytte ud i en svensk skov. (Det korte svar: Det har ændret alt!) Lørdag formiddag skal jeg desuden holde en workshop om at lave håndlavede bøger.
Jeg glæder mig rigtig meget til det hele, kom og vær med!

Digturoen på billedet kommer til salg i Pote Produktions butik senere, men på Ordkraft kan man købe den FØRST!

… og hvis det er, så er jeg altså stadig meget interesseret i at komme med til den der tagfest, yolo, carpe diem, 4ever young og alt det der, okay

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s