Sy en bog – workshop i Roskilde

DSC_2899

Det første år jeg boede i skoven havde jeg ingen elektricitet overhovedet. Jeg skrev på en gammeldags skrivemaskine og i hånden.

Bunkerne af papir, der synligt voksede mens jeg skrev. Mine fingre, der skulle bruge flere kræfter på at få hvert bogstav prentet ind på papiret.

Det var sådan det begyndte. Min interesse for det håndlavede, der blandt andet har resulteret i de bøger, der er på billedet herover. Det er en interesse der væver sig tæt sammen med et grundlæggende ønske om at findes på jorden med større nænsomhed. Alle de ressourcer vi bruger, alt det affald vi generer. Alt det som foregår i cirkler så store at vi ikke fatter det – med teknologi, med maskiner – så sindrigt konstrueret at det er umuligt at fatte.

For mig er det håndlavede en (gen)erobring af det kreative udtryk. Det er en protest mod den specialisering, der gør det nærmest umuligt af få en idé, uden at næste skridt er at købe sig fattig i hobbyartikler og dyrt undervisningsmateriale.

Så det er udgangspunktet for min workshop, som er i Byens Hus i Roskilde, 19-20. marts, begge dage fra klokken 10-13.

Materialerne jeg kommer med, er gamle blade og kasserede bøger. Redskaberne er helt basale, og kan findes i de fleste hjem; saks, nål og tråd og en limstift. Min workshop handler ikke om at lave bøger, som ligner dem, man køber i butikkerne. Det handler om at trylle affald om til gaver. Det handler om at lære grundlæggende teknikker, der kan varieres i det uendelige. Variationer med udgangspunkt i det helt enkle spørgsmål: Hvad har jeg lyst til at lave?

Og det her skriver jeg til dig, som er voksen. Hvis du tager dit barn i hånden og kommer til min workshop, så siger jeg det samme, men på en meget sjovere måde.

Workshoppen varer 3 timer, og alle får udleveret et for-foldet boghæfte og bliver guidet gennem processen med at sy. Bagefter viser jeg forskellige måder at lave indhold – klippe-klistre-tegne-collage-cutup-blackout – og giver små tips til at finde på og komme i gang – og SÅ bliver der god tid til at alle kan udfylde deres bog, lige præcis sådan som de vil selv vil!

DSC_2873DSC_2868DSC_2869DSC_2864DSC_2846

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s