Tipi efter regntid (er en hærget tipi) – TorsdagsSkov *6


Denne uges video kommer i to dele + en bonus. Det hele handler om min tipi, som jeg købte sidste sensommer og boede i indtil slutningen af oktober. På grund af regn, regn og mere regn kom den aldrig i vinterhi på loftet, så den trænger mildest talt til en kærlig hånd. Det handler Del 1 og 2 om. Og hvis nogen kan gøre mig klogere på forskellen på jordslået og skimmelsvamp vil det være RART! (Jeg er faktisk en dårlig googler, jeg er langt bedre til at gøre-prøve-lære-gøre-om-og-igen end til det med research og forarbejde.)

Bonusvideoen herunder er en ren snakkevideo, hvor jeg fortæller om hvorfor det er så vigtig for mig med den tipi. Det er noget med økonomi og havarerende humlebier og modstand mod ejendomsretten, og det er ikke et fikst og færdigt alternativ, jeg er nået frem til, Men det er en undersøgelse, det er en bevægelse og det er i det mindste et alternativ til den lammelse, jeg levede alt, alt for mange år i.

 

Og så til sidst, en lille foreløbig video-evaluering … Alt det her med video er stadig på eksperimentbasis, jeg har lyst til at kunne – og jeg har fundet ud af at jeg øver mig bedst ved faktisk at gøre. Og så øver jeg mig også i at gøre uden tusind forbehold, men her kommer alligevel en lille runde af dem:

  • Jeg har selv sådan en fornemmelse af at om et år, SÅ ved jeg hvordan man laver en video
  • Jeg har en klar fornemmelse af at muligheden for effekter (underlægningsmusik!) er som en slikbod, jeg kaster mig lykkeligt over – men nok lige skal lære at dosere, så skoven ikke drukner i blingbling. Eller, der er også en anden mulighed: Overgive mig TOTALT til drømmefilter, ekkolyd og mosaikovergange (slikbod, siger jeg jo!)
  • jeg er lige nu mere optaget af at lære mediet at kende (filme, klippe – begge dele er nyt og lidt kompliceret, men SJOVT), og mindre af at lægge mig fast på et bestemt indhold. Så fra uge til uge flagrer det indtil videre en del, kan jeg godt selv se – igen: om et år ved jeg hvad jeg laver!
  • jeg lagde ud med at bestræbe mig på at lave så korte videoer som muligt, men denne gang slog det mig pludselig at jeg havde overtaget et princip, som jeg i min skrift aldrig har accepteret. Da jeg begyndte at blogge fik jeg tit at vide; det er vældig fint, men du er nødt til at skrive kortere, for folk læser kun kort. Og det kan da godt være at nogle folk har ret i at nogle folk kun gør det, men jeg har jo heldigvis erfaret at andre folk også findes, folk som holder af langt, og at det nok er dem som hænger med på denne blog så trofast. Så derfor, denne gang: I alt et kvarters video!
  • Og dermed lærte jeg endnu en ting: 5 minutters video er åbenbart smertegrænsen for hvad min skov-internetforbindelse kan bære, så jeg var nødt til at dele den ene video op i to dele, og har brugt urimelig lang tid på vente mens videoerne blev uploadet, og det hele blev et døgn forsinket. Såeh, måske laver jeg alligevel fremover kortere videoer, men så af en anden grund …

 

tipifod

OPDATERING MANDAG 16/4:

Tusind tak for tilbagemeldinger på jordslået/skimmelsvamp-problematikken!!

Overbevisende entydigt siger I at det faktisk er det samme, men i forskellige stadier – at jordbakterier er overalt omkring os, og at de i kontakt med stof/mur/andet og under bestemte (fugtige, indelukkede) omstændigheder vokser frem som jordslået og skimmelsvamp.

Jeg har fået to forskellige bud på rengøringsmidler; klorin eller tykmælk. Af de to vil skovhippien jo klart helst forsøge tykmælken 🙂 Og så har jeg selv fundet et økologisk rengøringsmiddel i den lokale Ica: Bile soap – har nogen erfaringer med det??

I forhold til tipiens regnbeskyttelse har jeg fået et tip om hjemmelavet oil skin behandling, og det er virkelig rart at have i baghånden, så tør jeg bedre skure grundigt – og jeg har lyst til at skure grundigt, for selv om alle også ret entydigt siger at det ikke er farligt at være i tipien selv om den angrebet, fordi bakterierne jo alligevel er overalt omkring os og kun er et problem i indelukkede rum – som tipien jo er det modsatte af – så har jeg det altså æstetisk stramt med udseendet.

Og det skal man også tage alvorligt. Siger jeg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s