Hvad det håndlavede EGENTLIG handler om – det handler om meningsfylde, tid og lyst (og kroppen skal sgu da være med!)

Dette kursus sker i næste weekend – og den vigtigste info lige nu er at Shekufe desværre er forhindret, men at det ikke har indflydelse på selve kursusindholdet, fordi vi alligevel arbejder med så store overlap at jeg kan overtage de punkter i programmet.

Næste vigtige info er at da kurset blev planlagt i efteråret, var jeg en lille smule tøvende på hvad alt det her med det håndlavede EGENTLIG betyder og hvad jeg KAN – men at jeg i løbet af foråret har været ude i så mange forskellige sammenhæng, hvor det hele viser sig at være samlet i en faktisk brændende helhed af håndværk og teori OG LIVSVALG – som betyder at deltagerne i såvel workshops som foredrag, skoleundervisning og inspirationsaftner er gået derfra summende, boblende, en smule rystede (uro, er et ord, der går igen i tilbagemeldingerne) men allermest fulde af gåpåmod i forhold til hvilken plads, det kreative skal have i deres liv fremover.

Og nu siger jeg ‘plads’, og det er overhovedet ikke tilfældigt, men det er i virkeligheden et meget større spørgsmål – det handler om meningsfylde, det handler om forvaltning af tid og lyst og det hele er på samme tid radikal aktivisme, som det er en kærlig insisteren på at livet (sgu!) skal være SJOVT, at det sjove er vigtigt – og at hele kroppen SKAL HAVE LOV AT VÆRE MED.

Ja, det kunne jeg sige meget mere om, og det kommer jeg til at sige meget mere om i weekenden, til det her kursus – og der er stadig ledige pladser, man kan tilmelde sig helt frem til fredag – og jeg LOVER, at jeg vil behandle den tid, du vælger at tilbringe der, med præcis så meget omsorg og omtanke som din tid er værd!

(Herunder kan du se programmet i en lidt mere overskuelig opsætning end inde på AOF’s side – men alle praktiske oplysninger om tidspunkter, sted og pris findes enklest via linket herover.)

Workshop om håndlavede bøger som protest mod kapitalismens monopolisering af det kreative udtryk.

Program lørdag:

Formiddag: Byg en bog
Teori: Hvad er en bog? Hvordan er den opbygget? Bogen som fabriksfremstillet objekt bliver dekonstrueret og en ny præmis bliver opstillet: Hvor langt kan man komme med sine hænder og uden at købe specialudstyr?
Praksis: Du lærer bogens opbygning at kende. Du folder, tilskærer og samler din egen bog. Du lærer forskellige sy-teknikker til bogryggen.

Eftermiddag: Fyld en bog 1
Teori: (Hvad kan en bog indeholde? Hvem vurderer om bogen er god nok til at findes? hvem vurderer om bogen er god nok til at blive publiceret)
Praksis: Vi udfylder bøgerne vha legende, intuitive teknikker såsom collage, cut-up og black-out. Vi afprøver mange metoder og lader bøgernes indhold opstå gennem kreative processer.

Program søndag

Formiddag: Lyn-fyld en bog
Teori: Hvornår er en tekst færdig nok til komme med i en bog? Vi er vant til at se bogen som det færdige produkt efter en lang skrive- og redigeringsproces. Men en bog kan også være et tidsdokument, et her-og-nu-udtryk. At udforme bogen kan have værdi som en fiksering af selve processen.
Praksis: Du lærer enkle skriveøvelser, der kan lette adgangen til inspiration og skrivelyst. Du lynskriver en lynfoldet bog med ord, som kun er til for dig – og derfor vigtige!

Eftermiddag: Fabrikken, er det dig?
Vi samler op på workshoppen med et foredrag om forfatter- og udgiverpraksis og bogbranchens aktuelle udvikling. Der åbnes i disse år mere og mere op for at alle kan forlægge selv og få kyndig hjælp til den professionelle finish hos trykkerierne. Derfor er det også blevet muligt at lade forfattere møde deres læsere udenom de store forlags kommercielle interesser. Vi snakker om mulighederne for udgivelse, fra mikrooplag, til crowdfunding, og til stiftelse af reelle små (men vigtige) forlag.

hkny

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s