En måned senere … Et lykkeligt overblik

Det er nu en måned siden ‘Når vi rejser til Mars’ udkom, og der er sket så meget godt, at jeg selv mister overblikket indimellem – derfor kommer her et lykkeligt tilbage/overblik:

Det hele begyndte jo med udgivelsen d. 27. oktober. En helt almindelig onsdag, hvor jeg bare var hjemme i skoven, og derfor havde tid til at lave den helt store virtuelle quiz-fejring

Om fredagen d. 29. oktober var der så endelig den ægte, fysiske fejring i København

Nærmest direkte fra festen rejste jeg til min hjemby Aalborg, hvor jeg på bare fire dage nåede både at være gæstelærer i Ordkrafts Skriveklub og undervise i to dage på Aars Erhvervsgymnasium, holde det allerførste egentlige foredrag om ‘Når vi rejser til Mars’ på Paulunet i Viborg og det andet på Aalborg Hovedbibliotek dagen efter.

Tilbage i København var årets BogForum i gang, og her lavede jeg om søndagen en oplæsning sammen med Jomi som jeg for altid vil gemme i mit hjerte!

Samme dag var der et fire siders interview i Politiken, som senere er kommet på nettet med endnu flere af Miriam Dalgaards drømmebilleder og et uddrag fra romanen, som har fokus på de ritualer, jeg opfandt mens jeg skrev bogen. Ritualerne er efterfølgende samlet i en håndsyet ledsager til romanen, en gør-det-selv-guide i naturtilknytning, som både er sendt ud i udvalgte boghandlere som gave, og lige nu er ved at blive lavet i et eksklusivt salgs-oplag på bare 25 eksemplarer.

Som opfølgning på Politikens interview, blev jeg også interviewet i P1 Morgen lørdag d. 13. november. Det interview er jeg selv ret glad for, fordi jeg synes det får uddybet nogle vigtige ting i forbindelse med hele spørgsmålet om alternative livsvalg og børneliv.

Inden da var jeg også blevet interviewet til Information om noget helt andet, og så alligevel det samme, nemlig: Papirkrisen i trykkeribranchen. Jeg er citeret i artiklen sammen med min forlægger fra Escho, Anders Jørgen Mogensen, og jeg er helt vildt stolt af det vi tilsammen får sagt, som er noget markant andet end de store forlags reaktion på den nye situation.

Det næste der skete, var simpelthen så uventet!! Netop fordi jeg er så meget hjemme i mikroforlagenes gør-det-selv-drive, havde jeg slet ikke overvejet at min roman skulle være en potentielt god forretning for andre. Her kan man læse mere om hvordan jeg fik et skidegodt tilbud. Og hvorfor jeg alligevel besluttede noget andet. I skrivende stund mangler kun sidste lydbogsindlæsning, og ‘Når vi rejser til Mars’ udkommer som lydbog 10. december. (Det kommer der meget mere info om snart!)

Nå, men bortset fra det, så toppede min karriere ellers her, præcis d. 12. november, da Når vi rejser til Mars var med i et meme fra Blågårdens Bibliotek. Nu ønsker jeg mig ikke mere!

Men så fortsætter rejsen jo bare alligevel, og den her Samtale med Andrea Hejlskov i Politikens Boghal 17. november, det var både meget specielt, fordi det var første gang nogensinde vi optrådte sammen – og specielt, fordi jeg ikke tidligere har optrådt med nogen, som jeg også privat er venner med. Vi gjorde os meget umage med at være professionelle, og slap vist fra det med enkelte pinlige anekdoter undervejs …

Her kommer et punkt, som egentlig skete tidligere. Mens jeg var i Nordjylland og arbejde, så var min roman nemlig emnet i Møllegade Boghandels Kritikersalon 3. november. Da jeg hørte at bogen var blevet udvalgt, var jeg fuldstændig lykkelig. Og så blev jeg selvfølgelig pænt nervøs bagefter. Fire kompetente kritikere, der I En HEL TIME skulle endevende min meget nye bog!!! Der gik næsten tre uger før Kritikersalonen udkom som podcast, så spændingen var langtrukken, men sjovt nok intens til det sidste. Men! Da jeg så endelig kunne høre det hele d. 18. november, så var det jo en rendyrket luksusoplevelse. Fire kompetente kritikere, der i en hel time endevender min roman! Min roman, mine ord, mine tanker – og så bliver de taget så alvorligt af så dygtige læsere! Det kunne jeg unde alle forfattere at opleve, og jeg vil varmt anbefale alle at møde op hver gang Kritikersalon afholdes. Og selvfølgelig at høre udsendelsen om min bog, men, Spoileralert!! Romanens slutning afsløres som det første i samtalen, så hvis du ikke har læst bogen endnu, skal du måske vente med at høre podcasten. (NB: linket til apple podcast, men den kan findes de fleste steder hvor podcasts ligger, søg på ‘Møllegade Boghandels Podcast’.

Næste tur til København var virkelig intentiv, lydbogsindlæsning to dage i træk, og indimellem den her samtale med Nina Poulsen i Thiemers Magasin, som kom omkring SÅ mange af de emner, jeg er SÅ optaget af, og har glædet mig SÅ meget til at snakke om ude i verden. Jeg synes virkelig man skal høre hele samtalen, selv om den er lang, hvis man vil have et indblik i hvad bogen handler om! (Og vi afslører IKKE slutningen!).

Og, som om min københavnerudflugt ikke var intensiv nok, så vågnede jeg dagen efter samtalen i Thiemers til en aldeles vidunderlig drøm af en anmeldelse i Weekendavisen. Hver eneste sætning, der står om bogen, er sådan som jeg håbede at den kunne læses. Jeg er helt, helt lykkelig over den!

… og så er Lektørudtalelsen også lige kommet, og den er også dejlig!

Og. Jeg kan faktisk ikke rigtig finde noget at være nervøs over længere. Og der er altså kun gået en måned siden bogen udkom. Jeg er en lille smule blæst bagover, ja, det er jeg, men på den bedste måde!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s