8 :: nøgen, blottet

8 :: I protostjernens centrum nås en kritisk tæthed og temperatur, hvor brint ved kernefusion omdannes til helium: atomfyret er tændt og Solen er født! De fleste af de mindre urplaneter er blevet opslugt af destørre.

OTTENDE HANDLING: Tag alt dit tøj af og læg dig nøgen, blottet, direkte på jorden (eller gulvet). Mærk underlaget mod din krop nedefra, mærk luften omkring kroppen, mærk om insekter (eller tamme dyr i dit hjem) kravler, lander, kribler, men gør ingenting for at fjerne dem (hvis du kan). Mærk dine skuldres fæste til overkroppen, dine bens hæfte til underkroppen, mærk luftens vej gennem halsen. Kig op, tænk på alt, der har et fæste, synligt eller usynligt, varigt eller flygtigt, (træernes rødder, stammernes svajen fx., fugle på træk, de steder de skal hen og så tilbage fx). Tænk på de bevægelser, der kun er mulige med et fæste som anker.

Dette er ottende låge i min naturtilknytnings-julekalender, læs mere om baggrunden her.)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s