10 :: den krop, som bliver liggende

10 :: Solsystemet består nu af Solen (den centrale fortætning i den oprindelige gassky), otte planeter (hvoraf fire kæmpekloder), dværgplaneter og en stor mængde kometer og asteroider. Det meste af Solsystemets stof (også det interplanetariske materiale) er samlet i et hovedplan.

TIENDE HANDLING: Find et sted, hvor forskellige materialer ligger løse (skovbund, strandkant fx), og genskab dig selv i fuld størrelse, liggende på jorden. Hvis der ikke er materialer til en hel krop, så er det vigtigste at få med: ribben, hjerte og underliv. Når du går videre, så mærk den gren-sten-bark-mos-sand-siv-sten-bær-krop, som bliver liggende. Nu bor du også der, nu opløses du også langsomt sådan og i hvile.

Indevariant: Vælg et rum og tag udgangspunkt i de ting, der hører til der (køkken, stue, soveværelse, bad fx), og genskab dig selv i fuld størrelse, liggende på gulvet. Hvis der ikke er tid til en hel krop, så er det vigtigste at få med: ribben, hjerte og underliv. Når du går ud af rummet, så mærk den køkkenredskab-sofapude-pynt-legetøjs-bog-avis-rengøringsmiddels-potteplante-krop, som bliver liggende. Nu bor du også der, nu findes du også som krop af ting. Menneskeskabte ting med funktioner, der betyder noget for din hverdag. Lad kroppen ligge så længe det er muligt, samlet sådan og i hvile. Vid at kroppen også findes som enkeltdelene bagefter.

Dette er tiende låge i min naturtilknytnings-julekalender, læs mere om baggrunden her.)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s