13 :: hvad betyder det hvis et blad ikke ligner sig selv eller dig

13 :: Solen udvider sig nu meget hastigt, efterhånden som brint-helium processen breder sig længere ud. På godt 600 millioner år bliver diameteren flere gange så stor som nu.

TRETTENDE HANDLING: Brug meget tid på at kigge på planters blade og stængler. (Planter ude, planter i dit hjem eller blade på grøntsager i dit køkken.) Studér dem nøje, sammenlign dem med hinanden og sammenlign dem med din krops blodbaner og tarme. Hvad er ens, hvad er forskelligt, hvad er mønstre, hvad er ikke, hvad betyder det hvis et blad ikke ligner sig selv eller dig? Overvej menneskehedens behov for at finde mønstre og for at afkode ting i systemer af regelmæssighed eller uregelmæssighed. Overvej sprogets tilbøjelighed til at ordne alt i systemet ’det samme og det modsatte’. Op/ned, ude/inde, godt/dårligt, etc. Kig på planterne igen, se planten som et øjebliks fastfrysning af farve og form, se bevægelsen fra kim til plante til råd til støv til forfra.

Dette er trettende låge i min naturtilknytnings-julekalender, læs mere om baggrunden her.)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s