14 :: så småt at vi ingenting ved

14 :: I Solens centrum når temperaturen et nyt kritisk højdepunkt, hvor den akkumulerede helium bryder i ”brand”. Solen udsender det såkaldte ”helium-glimt”, og efter en midlertidig sammentrækning svulmer den til mere end 400 gange sin nuværende diameter. Solen er nu en rød kæmpestjerne, der opsluger de indre planeter. Solens energiproduktion kommer nu fra helium, der ved kernefusion bliver til kulstof og ilt.

FJORTENDE HANDLING: Led efter et sted, hvor der vokser svampevækster (på formuldede træstubbe, i de mørkeste dele af haven/skoven, i fugtige hjørner af gårde). Stå med bare fødder mod det underlag, som svampevæksten vokser på og hold dine fingerspidser mod svampene. Luk øjnene og forestil dig at den energi, som er i svampenes vækst nu ledes igennem dit nervesystem. Alt det i den fugtige muld og alt det i luften, som er så småt at vi ingenting ved. Overvej hvad der altid også bevæger sig i dig og i mellem dig og alt omkring dig.

Indevariation: Led efter et sted, hvor luften er lidt fugtigere, fx din entre, en kælder, et nordøstvendt hjørne. Stå med bare fødder mod det underlag, som er i det rum og hold dine fingerspidser mod væggene. Luk øjnene og tænk på svampe og fugtig muld og den forrådnelse, der altid er del af altings bevægelse. Forestil dig at den energi, som er i svampes vækst nu ledes igennem dit nervesystem. Alt det i den fugtige muld og alt det i luften, som er så småt at vi ingenting ved. Overvej hvad der altid også bevæger sig i dig og i mellem dig og alt omkring dig.

(Dette er fjortende låge i min naturtilknytnings-julekalender, læs mere om baggrunden her.)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s