15 :: hvis du er bange for mørket

15 :: Solen går ind i den voldsomste, mest ustabile fase af sin eksistens som rød kæmpestjerne. Den er uhyre stor, med en tung, meget hed kerne, men en forholdsvis kølig overflade.

FEMTENDE HANDLING er så tæt forbundet med den sekstende, at de skal planlægges sammen: Sov en hel nat udenfor med så lidt som muligt under og over dig. Hvis du er bange for mørket, så tag en lygte med. Hvis du ikke vil fryse, så lig i en sovepose. Hvis du ikke vil blive våd, så lig under træer eller plasticoverdække. Hvis du ikke vil sove ukomfortabelt, så lig på et liggeunderlag. Hvis det er myggesæson, tag et myggenet på. Hvis, hvis etc. Men overvej for hver ting, du tager med, om du kunne lade være. Overvej om det farlige, ubekvemme, irriterende er værd at opleve trods alt. Overvej hvad der er vane og hvad der er nødvendighed. Tænk på den frihed, der ligger i at kunne gå ud, videre, væk og sove hvor som helst, helt uden at bære noget med sig.

Indevariation: Sov i et rum, hvor du ikke plejer at sove. Sov på gulvet, sov uden dyne, sov med vinduet åbent. Overvej hvilke rutiner, du har omkring din søvn og bryd dem. Hvis du plejer at sove i mørke, tænd lys. Hvis du plejer at lytte til noget, så lad der være stille. Overvej for hver rutine, du beholder om du kunne lade være. Tænk på den frihed, der ligger i at kende rutinerne og aktivt vælge dem til og fra.

(Alternativ til indevariationen kan også være at udføre handlingen som en udendørs lur i stedet for at lade den vare en hel nat.)

(Dette er femtende låge i min naturtilknytnings-julekalender, læs mere om baggrunden her.)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s