16 :: hvis du mærker trangen til at evaluere

16 :: Energiressourcerne er udtømt, strålingstrykket falder, og Solen synker sammen som en punkteret ballon. På kun 50.000 år forvandles den røde kæmpe til en meget tung, men også meget lille hvid dværgstjerne. De ydre dele af den døende stjerne breder sig ud i rummet og danner i 10.000 år en smuk, glødende planetarisk tåge.

SEKSTENDE HANDLING er så tæt forbundet med den femtende at de skal planlægges sammen: Vågn udenfor, lig og vær uden at gøre noget. Mærk impulsen til at rejse dig op, men bliv liggende. Mærk din krop, der måske er kold, måske skal tisse, måske er mørbanket og insektbidt. Måske er udhvilet og har det rart. Hvis du mærker trangen til at evaluere oplevelsen, vurdere den, bedømme den – gøre den til en god historie eller en præstation, så vent lidt. Lad det være en mulighed, at aldrig fortælle nogen, at du har sovet udenfor alene og uden telt. Lad det være noget ordløst, du og naturen har været sammen om. Eller sig det til alle, du møder.

Indevariation: Vågn et sted, du ikke plejer at vågne, lig og vær uden at gøre noget. Mærk impulsen til at rejse dig op, men bliv liggende. Mærk din krop, der måske er kold, måske skal tisse, måske er mørbanket. Måske er udhvilet og har det rart. Hvis du mærker trangen til at evaluere oplevelsen, vurdere den, bedømme den – gøre den til en god historie eller en præstation, så vent lidt. Lad det være en mulighed, at aldrig fortælle nogen, at du har sovet der, sådan. Lad det være noget ordløst, du og det sted i dit hjem har været sammen om. Eller sig det til alle, du møder.

(Dette er sekstende låge i min naturtilknytnings-julekalender, læs mere om baggrunden her.)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s