17 :: rå, rod, råd, glimt, savl og støv

17 :: Som en hvid dværgstjerne kan Solen lyse mat i umådelige tidsrum på grund af restvarmen fra sammentrækningen. Til sidst vil den dog køle af og den sidste glød vil slukkes. Solen vil herefter fortsætte i sin bane som en kold og grå slagge – en sort dværgstjerne.

SYTTENDE HANDLING: Gentag alle seksten handlinger, men med små forskydninger, der gør at alt bliver i bevægelsen. Rå, rod, råd, glimt, savl og støv. Igen. Og forfra.

… Hvis du fejrer solhverv og jævndøgn, kan en gentagelse af samtlige handlinger på én dag fx være en måde at markere overgangene på – men ellers skal forslaget om at gentage ikke forstås så bogstavligt, gentagelsen kan fordeles over dage, måneder, år, liv.

(Dette er syttende låge i min naturtilknytnings-julekalender og den sidste, som består af de handlinger, jeg opfandt i forbindelse med arbejdet med min roman ‘Når vi rejser til Mars’ – men kalenderen fortsætter frem til 21. december, de næste dage som kor – læs mere om baggrunden her.)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s