Forslag til fællesblog

Jeg har virkelig forsøgt at lave et spørgeskema om en fællesblog, men der er noget teknik, der driller – og i virkeligheden har jeg allerede en idé, så nu begynder jeg bare med at fortælle om den, og så kan spørgeskemaet komme, når jeg har bedre tid til at gennemskue hvad det er, jeg gør forkert.

Så altså, her er min helt personlige drøm om en fællesblog, der kan være det alternative, hyggelige vandhul i hverdagen, for dem som (af forskellige grunde) ikke trives med de etablerede sociale medier:

TYPE & PRIS:

 • Fællesbloggen er en model, der enkelt kan oprettes her på wordpress og kræver minimalt med administration
 • For at jeg opretter en fællesblog, skal 7 personer være interesserede i at have deres egen side på den
 • Fællesbloggen kan være gratis, med reklamer i bunden og helt basale layoutmuligheder
 • Hvis hver deltager betaler ca 50 kr om året (4 kr om måneden), kan bloggen være reklamefri og have fancy layoutmuligheder
 • Hvis hver deltager betaler ca 90 kr om året ( 7,5 kr om måneden), kan man også lægge videoer ud på bloggen

INDHOLD:

 • Man kan skrive under eget navn eller under pseudonym
 • Man får sin egen side på bloggen, hvor man fuldstændig selv råder over indholdet
 • Man kan skrive præcis så meget eller så lidt man vil, om bestemte emner eller som vinden blæser – jeg tænker noget i retning af en logbog over hverdagen, og nuttede kattebilleder vil jeg personligt håbe på masser af
 • Man må GERNE 1:1 kopiere de opslag man laver på andre sociale medier (fx instagram, twitter, facebook og hvad de ellers hedder)
 • Det eneste man forpligter sig til er at have én fast ugedag, hvor man laver et selvstændigt blogindlæg, der bliver sendt ud til bloggens følgere (se uddybning)

UDDYBNING OM SIDER OG BLOGINDLÆG:

På fællesbloggen vil der være en lidt utradionel opbygning i forhold til hvordan man normalt bruger hhv. ‘Sider’ og ‘blog’. Normalt har ‘Siderne’ helt fast, statisk indhold, og er det som minder om en traditionel hjemmeside – mens ‘blogindlæg’ er der, hvor man skriver nyt på den mere dynamiske måde, som de sociale medier har samlet op og fintunet. Grunden til at jeg bytter om på funktionerne, er for at bevare muligheden for at læserne kan abbonere på bloggen, uden at deres mailboks bliver fuldstændig invaderet. Hvert blogindlæg bliver nemlig sendt ud til dem, der følger den, og er en god påmindelse om at bloggen findes. Men hvis 7 brugere flere gange om dagen skriver nyt, så bliver det nok for meget selv for den mest dedikerede følger …

‘Siderne’ kan derimod opdateres med nyt indhold i det uendelige, uden at det aktiverer mailfunktionen. Siderne vil være på forsiden af bloggen, og hvis man altid lægger det nyeste indhold øverst på sin personlige side, så vil det være let for læserne at se når noget nyt er kommet til.

Det daglige blogindlæg, som man forpligter sig til at være ansvarlig for en gang om ugen, kan være en smagsprøve på hvad man selv har lavet i løbet af ugen – eller det kan være et lille potpourri af alle deltagernes indhold fra den dag – eller det kan være et helt selvstændigt blogindlæg om et emne, man har lyst til at skrive om – eller så enkelt som et fotografi eller link, man vil dele.

VIL DU VÆRE MED?

Jeg har ikke opgivet spørgeskemaet, som blandt andet kommer til at have spørgsmål til hvad man som læser kunne ønske sig, og vil have mulighed for at komme med forslag til fællesblog på en måde, som jeg ikke har fantasi til. Men hvis du læser beskrivelsen her, og har lyst til at være med, så send mig en mail:

pote@poteproduktion.dk

 • fortæl meget gerne med det samme hvilken af pristyperne, du ville foretrække (gratis/50 pr år/90 pr år)
 • om du vil skrive under eget navn eller under pseudonym

Jeg håber så meget at nogen vil være med, fordi jeg vil selv elske at skrive til & følge sådan en blog!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s