Yurtebyggeriet uge 12

Her kommer ugens status på yurtebyggeriet – på en torsdag, fordi onsdagen gik med at fejre drengens fødselsdag. 11 år og nej, jeg forstår det simpelthen ikke? Børnefødselsdage er virkelig noget af det mest mystiske og fantastiske på en og samme tid. I år kan vi så fejre at han har indhentet mig i skostørrelse, og jeg tror ikke der går så mange år før det samme sker med højden. MEN. Det var jo i går, han var min baby, som skulle bæres og mades og måske snart sagde sit første ord?

Nå.

Det prøvede jeg at forstå i går, i dag skal jeg et smut til København og være med i Christianshavns Bogfestival, og så bygger vi ellers videre. Næste uge får vi mere koncentreret byggetid, så vi burde nå meget længere – men se nu hvad vi alligevel har nået i denne uge!

(Her kan man se hvor langt vi var nået sidste onsdag)

Først blev stubbene til de to rækker syd for midterlinjen savet til, så hele midten af fundamentet er oppe og i vater:

Den del af arbejdet gør Simon (med motorsav), og imens lavede jeg forberedelserne til cirklens sidste tre rækker mod nord. Her er linjerne til fundamentfliserne opmålt og placeret, første række er udgravet og lagt i vater:

Og på billedet herunder er de næstsidste rækker lagt op på stubbe – men det er en lille smule et snydebillede, fordi det er ikke alle stubbene nedenunder. som er savet til endnu, og der kommer også en del finpudsningsarbejde med bjælkernes samlinger, der har slået sig skæve i løbet af vinteren.

Men nogle gange er snyd godt til at holde følelsen af fremskridt i live, og vi kunne på den måde slutte ugens arbejde af med noget, der begynder at ligne en cirkel:

Opmålingen til fundamentfliser for de sidste rækker mod syd, hvor døråbningen skal være, er også lige præcis påbegyndt, men der skal fintegnes lidt på placeringen her, fordi der skal være en forsænket entré-agtig indbygning.

…. mere om det i næste uges status på yurtebyggeriet. For nu er det slut-med-solnedgangssilhouet:

1 Comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s