Forbandet eller forbundet? Klimaaktivistisk Samtalesalon på onsdag

På onsdag kl 19 er det tid til den anden ud af fem samtalesaloner om klimaaktivisme, som jeg her i efteråret er vært for på Islands Brygges Kulturhus.

Hvis man ikke havde mulighed for at være til den første, der tog hul på selve aktivismebegrebet, så blev den optaget på video og kan ses i sin fulde længde, 2 timer, gisp –

lige her

– eller man kan springe helt frem til slutningen (1:50), hvor den aftens gæst, Kristina Stoltz, siger noget ret godt opsummerende om forskellen på klima- og biodiversitetskrise, nej katastrofe! Og bliver suppleret så fint af Ida Dalsgaard Nicolaisen bagefter. (I det hele taget er jeg stadig lykkelig over hvor fælles samtalen blev, hvor åbent alle deltog, det håber jeg også sker igen i overmorgen.)

Men altså, det, der bliver sagt der i afslutningen, synes jeg griber så fint ind i emnet for den nye samtale, som har psykologen Solveig Roepstorff som gæst.

Vi skal nemlig snakke om psykologien bag den modstand, noget viden om klimakatastrofen vækker. Og handlingslammelsen. Den modstand, der bliver til en art indre implosion, der ligefrem lukker af for at ville vide mere.

For at komme forbi lammelsen kan det være helt basalt praktisk at forstå hvad den bunder i, og det skal vi sammen med aftenens gæst undersøge. Vi skal selvfølgelig snakke, men vi skal også sammen lave nogle helt konkrete tilknytningsøvelser …

Herunder er den lidt mere formelle tekst om aftenens program, og her kan man købe billet på forhånd:

Maja Elverkilde er salon-vært og aftenens gæst er psykolog Solveig Roestorff, aktuel med bogen ‘Klimapsykologi – Hvorfor vi holder klimakrisen ud i strakt arm og den forbundethed, der venter, når vi begynder at handle’.

Klimakrisen findes, forsyningskrisen findes. Vi lever med en viden om at fremtiden er markant anderledes end den tid, vi voksede op i, og udsigterne er mildest talt ikke rosenrøde. Men hvordan lever vi med det? Vidt forskelligt, er det korte svar. Aftenens gæst er psykolog Solveig Roestorff, aktuel med bogen ‘Klimapsykologi – Hvorfor vi holder klimakrisen ud i strakt arm og den forbundethed, der venter, når vi begynder at handle’. I samtalen vil hun gøre os klogere på de modsatrettede reaktioner, der kan gøre det til en udfordring at navigere i omstillingen til en ny klimavirkelighed. Kom og vær med til en fælles undersøgelse af hvordan omstilling ikke kun handler om afsavn og askese, men tværtimod kan give plads til øget sanselighed, velvære og helt nye forbindelser på tværs af alt levende. 

Om Klimaaktivistisk samtalesalon med Maja Elverkilde og gæster 

Menneskers massive overforbrug af naturens ressourcer er et faktum, der allerede påvirker os i hverdagen og giver bekymringer for fremtiden. Alligevel kan det virke uoverskueligt at handle på den viden, vi har. Individuelle hverdagsændringer virker som nyttesløse dråber i et seriøst oprørt hav, og forsøgene på at påvirke på det større plan har det med at drukne i komplekse udregninger af fordele og ulemper, der udligner hinanden. I fem samtaler med gæster, der repræsenterer vidt forskellige vinkler på problemstillingen, vil vi sammen udforske, hvordan vi kan handle med omtanke og effekt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s