Hvad der skal ske

Midt i alt der sker (der sker hele tiden alt muligt), så glemmer jeg at fortælle, hvad der skal ske, så det gør jeg nu.

I juni er jeg med til Litterature Exchange i Århus, faktisk til hele tre, vidt forskellige arrangementer og sammen med masser af spændende videnskabsfolk og kunstnere:

Fredag 9. juni kl. 17-23: Paneldebat om ‘Mars – fremtidens habitat?’

Får Elon Musk ret? Skal vi forlade planeten Jorden og gøre os klar til fremtidens habitat på Mars? D.9 juni 2023 kan du møde astrofysiker Tina Ibsen, professor ved Mars Simulation Lab på Aarhus Universitet Kai Finster, rum-arkitekt hos SAGA SPACE Architects Sebastian Aristotelis, forfatter Maja Elverkilde, samt den finske sci-fi forfatter Johanna Sinisalo og sci-fi illustrator Gabriel Tiedt Lange, i et helaftens-event hvor vi fundere over rejsen til Mars, livet på en ny planet og hvordan vi som menneskelighed bør bygge en ny civilisation.

Søndag 11. juni kl. 16-18: ‘Katastrofeterapi og klimaangst’

Kan vi forny samtalen om klima og katastrofer? Mød forfatter Maja Elverkilde, sammen med Ph.d. i katastrofepsykologi Silja E.K. Henderson og dramatiker Vivian Nielsen, når vi lægger verdenssamfundet på den psykologiske briks i en samtale om, hvordan vi kan arbejde med vores kollektive klima-afmagt. Moderator: Forfatter Kristian Leth.

En samtale om verdenssamfundets kollektive metaltræthed når det kommer til klima og hvordan vi sammen kan gøre en forskel. Vær med når Maja Elverkilde udfører 17 handlinger til at komme tættere på naturen, i fællesskab med publikum. 


Onsdag 14. juni kl 17:30-20:30: ‘Grøn pizzamiddag med poesi’

Samskab vegetariske pizzaer i bibliotekshaven med forfatterne Shekufe Tadayoni Heiberg, Signe Kierkegaard Cain og Maja Elverkilde fra Forfattere ser grønt guidet af Simons Kogeskole. Oplev smagsvarianter sur, sød, stærk, bitter i litteratur og råvarer. 

Vær med til at fejre Risskov Biblioteks fødselsdag ved at samskabe vegetariske pizzaer i bibliotekshaven. Efter pizzabagningen er der fællesspisning og samtale om bæredygtighed med forfatterne. Lavalkoholisk drik med honning og urter fra haven og uforarbejdet grundvand serveres til middagen. I tilfælde af dårligt vejr rykkes arrangementet indendørs. 

***

På den anden side af sommeren skal jeg sejle med Rylen i Limfjorden, som del af et større projekt med flere forfattere og billedkunstnere. Det hele munder ud i en bog, men man kan allerede følge med mens rejserne sker på Facebook


I september er der først en samtale i Bakkehuset i forbindelse med årets Golden Days Festival og derefter skal jeg til Ærø og deltage i deres første litteraturfestival, som har et ret vildt overflødighedshorn af gode forfattere på programmet!

Frederiksberg, Onsdag d. 13. september kl. 19:30-21: Forfattersamtale med Charlotte Weitze om ‘Livet på landet’
(NB: Fra kl 18 er der fællesspisning i Bakkehuset, hvor jeg også deltager. Billetsalget er ikke åbent endnu, men der er få pladser, så det er en god ide at holde lidt øje med hjemmesiden hvis man vil med.

Ærø, Lørdag 30. september kl. 15-16:30: ‘Klimakrise og moderskab’
Paneldebat med Kristina Stoltz og Alexandra Moltke Johansen, modereret af Carsten Jensen.
Mere info om Ærø Litteraturfestival her

Foto: Tonje Eliasson (c) (Fra dengang yurten endnu kun fandtes som forestillet fundament)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s