Om økser, mod og stilhed – Kursus Kun for Kvinder

Tid: Lørdag d. 11 maj kl. 12:00 til søndag d. 12. maj kl. 15:00
Underviser: Maja Elverkilde
Sted: Min skov, Hässleholm, Sverige

Et skovkursus hvor kvinder lærer at hugge brænde. Men det handler ikke som sådan om det brænde. Det handler om at ikke være bange for de kræfter, man skal bruge, når man hugger med øksen. Og det handler ikke kun om økser. Det handler om at få hul på det, man ikke allerede har lært. Fordi: Der er nogle praktiske ting piger ikke opmuntres til at gøre i samme grad som drenge – og så kan det være svært at vide hvordan man begynder.

  • I trygge rammer får du nye redskaber til at undersøge, hvad du egentlig kan, og hvad du vil lære.
  • Vi skal bruge hænderne, vi skal bruge sanserne, vi skal have bare tæer og vinden imod huden.
  • Vi skal også være stille. Være og blive i det, der dukker op, når vi ingenting skal.
  • Programmet bliver ikke sådan et med faste tidspunkter – men jeg lover at alle vil føle sig trygt guidet gennem hele forløbet.

 

Pris: earlybird 1.750 (tilmelding senest 1. april) – derefter 1.975 kr.

– Prisen inkluderer enkel, vegetarisk mad, som tilberedes i fællesskab og delvis over bål. Overnatning enten i eget, medbragt telt eller i fælles villatelt opslået på grunden. Vær opmærksom på at kurset er 100% udendørs; i skoven og med udedas. Vær praktisk påklædt!


– Rejseudgifter er ikke inkluderet – hvis man rejser med tog findes billetpriser på www.sj.se og der kan arrangeres afhentning ved Hässleholm station.


Tilmelding til: pote@poteproduktion.dk – skriv endelig også hvis du er i tvivl om noget:

 

 

Om min baggrund for at afholde kurset:
Da jeg i 2013 flyttede fra en lejlighed i København og til Sverige – alene med min dreng på 2 1/2 – var det til en hverdag, hvor jeg stod med en masse nye udfordringer. Den primitive livsstil var ikke fuldstændig ukendt for mig – men der var alligevel langt fra at være på feriebesøg i skovhuse, til at stå for hele husholdningen inkl. brændehugning, vandhentning, byggeprojekter og bilvedligehold selv.

Jeg opdagede hurtigt at der var visse ting, jeg havde mere modstand mod end andre, og især opdagede jeg blokeringer overfor opgaver, som jeg er vokset op med at ‘faren fikser’. I løbet af de fem år jeg har boet i skoven har jeg udvidet min egen praktiske horisont helt enormt. Samtidig har jeg opdaget hvor meget styrke, der er at hente i at kunne fikse mere selv. Og når det gælder brændehugningen er det blevet så elsket en aktivitet, at jeg mest ærgrer mig over de år jeg troede øksen var farlig i mine hænder.

Igennem årene har jeg lært flere af mine kvindelige gæster at hugge brænde, og det har udviklet sig til en kæphest for mig at flere kvinder fortjener at opdage hvor sjovt det kan være.

Samtidig har jeg i forbindelse med mit virke som forfatter, og især efter jeg begyndte at lave håndlavede bøger, afholdt workshops, hvor jeg kombinerer undervisning i syteknikker med skriveøvelser, der handler om at skabe frirum til at komme i kontakt med lysten og glæden ved at skabe.

Dette kursus kombinerer øksestyrken med det kreative frirum – begge er erfaringer, jeg glæder mig til dele, fordi de har givet mig selv så meget.

***

Du kan finde meget mere om mig her på siden – men du kan også lytte til podcasten om hvordan jeg flyttede ud i skoven (fra serien U-vendinger)

***

Jeg har skrevet om hvorfor jeg mener det er så vigtigt at bruge hænderne i dette blogindlæg: Vi skal generobre retten til at gøre selv og med hele kroppen og vores egen tid

***

Dias137