Det mest intime (er penge)

IMG_2565

Alt det med penge er så frygtelig privat og forbundet med en masse, som regel negative, følelser. Selve det at have brug for at tjene penge er underligt betændt. Samtidig lever vi jo alle i den samme, gennem-kapitalistiske verden, og ingen slipper rigtig udenom at forholde sig til dem.

Da jeg efter at have udgivet to bøger på traditionelle forlag, valgte at lave mit eget forlag, skulle jeg lære meget nyt. Blandt om at være den-der-sælger. Det satte mange tanker i gang, og jeg skrev blandt andet om sammenhængen mellem mit skovliv og mine økonomiske prioriteringer her

Jeg vil helt generelt gerne blive bedre til at tale om penge – og også om at jeg har brug for penge, for at få mit skovliv til at hænge sammen. Som andre, der er lidt udenfor det almindelig arbejdsmarked, tjener jeg mine penge på mange forskellige måder – min økonomi er et kludetæppe; den er de mange bække små, den er en gæv, glad humlebi.

Men når jeg herunder gør det muligt for læseren direkte at betale til at jeg skriver på bloggen, er det for mig at holde fast i at bloggen har betydning for mig. Mit skovliv og mit skriveliv er blevet så tæt sammenflettet, at det ikke giver mening at skille dem ad længere: Når jeg dyrker grøntsager, når jeg eksperimenterer med måder at klare mig for mindre, forbruge mindre, generere mindre affald – kort sagt: træde varsomt på denne jord i dette liv – så kan det ikke skilles ad fra den del af mit liv, der handler om at formulere alt jeg gør, føler og tænker på skrift. Det er min måde at findes på; den bedste måde jeg kender og det, jeg kan.

Det hele er mig, der prøver at findes i verden, varsomt og ude i en skov – men stadig forbundet med verden, og stadig med behov for penge for at få det til at løbe rundt (og rundt). Jeg håber du vil støtte mit arbejde med både skovlivet & bloggen, for uden at blive alt for intim, kan jeg godt afsløre: Hver en krone tæller i min mikro-skovlivs-kludetæppe-økonomi.

Du kan støtte bloggen med et fast, månedligt beløb eller en valgfri enkeltstående donation – der er tre forskellige muligheder:

Et engangsbidrag, valgfrit beløb:

Fast støtte 50 kr. om måneden (ingen binding):

Fast støtte 100 kr. om måneden (ingen binding):

Tryk på en af knapperne for at betale – man skal oprette en paypalkonto, hvis det er for træls er der også den mere enkle mobilepay-mulighed: 26 36 15 02

2015julepynt