Det dør man af (Forlaget Republik 2014)

En far med spisevægring, sex i en bjørnehule, en mærkelig familie, tandlægeangst, et bombeattentat, en tiggerpige i Istanbul, sommer ved Vesterhavet.

Syv noveller fra vidt forskellige steder. Fra en verden, som virker ildevarslende bekendt. En virkelighed, som er et vågent mareridt.

Læs – eller lyt til – titelnovellen ‘Det dør man af’

 

“Det er i de tætte relationer, at det hele sættes på spidsen, og Maja Elverkilde forstår at udnytte spændingsfeltet i de forhold, som bag den trygge facade rummer en afgrund af overhængende fare. Nedslidte tematikker bliver som nye, når de har været igennem Maja Elverkildes fantasifulde, menneskekyndige bearbejdning.”
★★★★ Jyllands Posten

“Maja Elverkilde skriver stilsikre noveller helt uden mislyde, og hun mestrer både antydningens kunst og den elegante slutning. Hendes noveller beskriver en verden, der på én gang virker bekendt – men som samtidig rummer noget ubehageligt ildevarslende. Ubehageligt godt.”
★★★★ Ekstra Bladet

“De syv noveller er stærke som samling, samtidig med at den enkelte novelle udfolder sin egen særegne historie. Det brænder på hos Elverkilde.”
Information

‘Det dør man af’ kan lånes på biblioteker og købes i almindelige boghandlere – eller direkte her i Pote Butikken, prisen er inkl. porto:

Noveller: ‘Det dør man af’

Trykt bog, soft cover, 176 sider, Forlaget Republik 2014

149,00 Dkr

BONUSINFO FOR UNDERVISERE: Jeg kan bookes til forfatterbesøg i gymnasier og de ældste folkeskoleklasser med udgangspunkt i novellen ‘Alt jeg har’, der findes i Systimes iDansk for HG (eller man kan låne et klassesæt af bogen i forbindelse med mit besøg) – læs mere på siden ‘For undervisere’.

***

IN ENGLISH: Two of the short stories in this book are translated into english by Peter Woltemade, and published at The Missing Slate – click too read ‘This Will kill you‘ or ‘Assassination‘ – and a photobook about my journey to Armenia, while writing this book is available here.

***

LÆSEPRØVER: I forbindelse med oversættelsen til engelsk blev novellerne ‘Det dør man af’ og ‘Attentat’ også publiceret på The Missing slate – sammen med en (hasteoptaget, ikke i særlig god kvalitet) oplæsning af den første novelle – det hele kan findes her.

BAGGRUNDS-BONUS: Det havarerede tog på bogens omslag står i Armenien, på grænsen til Azerbadjan. Jeg tog fotografiet da jeg var i Armenien i oktober 2011. Den rejse findes der en fotobog om, som er gratis tilgængelig på internettet her – og på bloggen har jeg skrevet et indlæg om netop den rejses betydning for at jeg senere turde flytte i skoven.