For arrangører – om det håndlavede

SY EN BOG
Workshop om håndlavede bøger

– med fokus på genbrugsmaterialer og redskaber alle har i hjemmet

FOR BØRN: Drop-in-koncept for biblioteker // weekender & skoleferier

Jeg kommer med alle materialer og redskaber – bordet fyldes med papir i glade farver, sakse, tusser, limstifte, gamle blade og foto-bøger, klar til at blive klippet i tusind dele, for at blive forvandlet til helt nye, meget personlige bøger.

Alle børn hjælpes efter behov med at sy & udfylde deres helt egen bog. Nogle skal stort set bare have en saks og en limstift i hånden, så flyder det hele af sig selv – andre skal hjælpes mere på vej for at forstå at her er der ingen regler, kun at det skal være sjovt at finde på. Jeg arbejder aktivt med at kortslutte perfektionismen og sætte fantasien fri, og har god erfaring med at skabe trygge, inspirerende rammer for selv de mest forsigtige børn.

Alle børn – og også deres forældre, hvis de vil – går derfra med deres helt egen, lille håndsyede og udfyldte bog.

Workshoppen er desuden opbygget sådan at det er enkelt at tage teknikkerne og ideerne med hjem, og fortsætte med at sy bøger af genbrugsmaterialer og med redskaber, der findes i helt almindelige husholdninger.

Målgruppe: Børn fra 6 år og opefter
Varighed: 2 formiddage a 3 timer
Pris: 7.000 kr.

I prisen er inkluderet mine rejseudgifter og alle materialer.
Workshoppen kan også bookes til 1 enkelt dag, eller til flere
sammenhængende dage (fx i skoleferier) – skriv for et
uforpligtende tilbud: info@poteproduktion.dk

FOR VOKSNE: Inspirationsaften for virksomheder, foreninger etc.

Alle guides igennem processen med at sy en enkel bog, som derefter udfyldes med cut-up og collage, efter teknikker, der kortslutter perfektionismen. Undervejs fortæller jeg om konkrete metoder til at give en lystfyldt kreativitet plads i en travl hverdag.

Alle går derfra med deres helt egen håndsyede og udfyldte bog, og masser af input til at bruge redskaberne både i arbejdssammenhæng og i fritiden.

NB: Man læse mere om hvorfor jeg mener det er vigtigt at arbejde med hænderne i indlægget: Vi skal generobre retten til at GØRE SELV og med HELE KROPPEN og VORES EGEN TID.

Målgruppe: Voksne, max 20 deltagere
Varighed: 3 timer, eftermiddag/aften
Pris: 4.000 kr.

I prisen er inkluderet mine rejseudgifter og alle materialer.
Workshoppen kan også skræddersys til individuelle behov – fx med
større fokus på skriveøvelser eller på særlige syteknikker
– skriv for et uforpligtende tilbud. 

Kontakt Maja Elverkilde:
Mail: info@poteproduktion.dk
Tlf: +45 26361502

NB: Ved større arrangementer//mange deltagere er det også muligt at booke både mig og Shekufe//Forlaget Uro, som også arbejder med om det håndlavede. Skriv for mere info.

 

Kirsten Lauritzen, deltog i workshop på Husum Bibliotek, påsken 2018:
“Varm anbefaling herfra!! Liva og jeg har været vældig produk/krea/ak….tive i vores eget Forlaget Småkage der opstod da vi deltog i jeres workshop i påskeferien ❤️

Hjemmelavede bøger er blevet vores foretrukne gaveform og i al ydmyghed, så virker det som om, de der modtager en bog fra vores forlag bliver ægte glade. Vi er i hvert fald glade ved at lave dem, og føler at vi (på den gode måde) forærer en lille bid af os selv væk, når vi giver en sådan bog. (Men de fleste af bøgerne forelsker vi os i og beholder selv!!)
Og så har vi også fået et andet blik, når vi går rundt i dagligdagen: vi er begyndt at samle på indhold både i form af ord, billeder og potentielle omslag vi støder ind i på vores vej – det meste i form af noget ingen troede længere kunne bruges til noget eller af nogen.
En lille workshop med stor kraft”Danielle Brandt
, Grafisk designer & Illustrator, deltog i inspirationsaften for HK Design, forår 2018 (afholdt i samarbejde med Shekufe/Forlaget Uro):
“Jeg havde fornøjelsen af at deltage på worshoppen ‘Bogbyggerne’ med Shekufe og Maja. Det var en god aften, hvor tiden fløj afsted. Her blev det processen, der i sig selv blev målet og derud af et meget mere kreativt produkt. Jeg kan varmt anbefale Shekufe og Maja, der med deres egne livs historier og erfaringer, bringer en igennem en inspirerende aften, hvor man lærer forskellige kreative tekniker til at bygge (sy og klippe) sin egen bog. For mig var det et godt indspark til hvordan tingene kan gøres anderledes – og ikke altid behøver at være i faste og korrekte rammer. Jeg har gemt den lille bog vi lavede og den minder mig om, at har man lyst til at skabe noget, skal man gøre det. 
- og ikke så være bange for rigtigt og forkert.”

hkdesignworkshop2018

Om mig & det håndlavede:

maja-01

Jeg debuterede som forfatter i 2008 med novellesamlingen ‘Alt det der er mit’ (Borgens Forlag), men det var først da jeg i 2013 flyttede til Sverige – langt ud i en skov – at jeg begyndte at lave håndlavede bøger.

I løbet af de sidste fem år er det håndlavede vokset organisk frem og er blevet en vigtig del af mit eget skriverliv – men det håndlavede har også beriget mange andre aspekter af mit liv.

Det er blevet en erfaring og en viden, som det føles vigtigt og meningsfuldt at dele. Mine workshops – både dem for børn og dem for voksne – tager altid udgangspunkt i det konkrete håndværk, og alle bliver efter behov hjulpet med det tekniske – men fokus er hele tiden på at nå frem til en lethed; en lystfyldt kreativitet, uden præstationskrav og lammende perfektionisme. Kun sådan kan fantasien flyde frit gennem hænderne.

 

 

 

 

På instagram kan du følge med i mine forskellige håndlavede aktiviteter på:
#håndlavet er #tidsomkærlighedindlejretietobjekt