Her kan du læse om mine håndlavede bogobjekter, der kun findes i et enkelt eksemplar. Det er tre håndlavede popop-ilustrationer i en roman, det er håndlavede hardbackudgaver af mine tre trykte bøger og det er Unika Serien, der med vidt forskellige bøger tilsammen viser hvordan jeg siden 2016 har fordybet mig i håndlavede teknikker og udtryksformer.
Roman-popup (efterår 2018)
Roman-popop er håndlavede illustrationer af tre scener fra min roman ‘Den slags skal gøres i dagslys’ (Pote Produktion 2017) – hver popop-side er indsat i bogen det sted, hvor scenen udspiller sig. Det er lavet både som udforskning af teknikker og som formidling af bogens indhold. Se billeder af en af popop-illustrationerne her.
Rosé-trilogien (forår 2018)
‘Rosé-trilogien’ er mine tre, trykte bøger som håndlavet hardback – efter de rigtige bogindbindingsteknikker, men med genbrugsmaterialer og redskaber, der findes i en almindelig husholdning. Læs mere her
Unika Serien:
N::6 Adventsbøgerne (november 2020)
Adventsbøgerne er fire håndlavede notesbøger, der hver især har deres eget udtryk men samtidig har et væld af detaljer, der binder dem sammen til en helhed. Adventsbøgerne findes som tre serier; Blomme-i-Madeira-bøgerne, Salt-bøgerne og Rosin-bøgerne – læs mere her
N::5 Hjem (november 2019)
‘Hjem’ er en liste-tekst om at bo. ‘Hjem’ er også en proces-dokumentation, hvor teksten fra begyndelsen er skrevet som færdige bøger – læs mere her
N::4 Ventebogen (juli 2018)
‘Ventebogen’ er et illustreret langdigt, fremstillet til Magilaboratoriet / Trine Juhl – læs mere her
N::3 Ni – lille leksikon (marts 2017)
‘Ni – lille leksikon’ består af ni, maskinskrevne sider med fakta om tallet ni’s forskellige betydninger. Det lille leksikon indeholder fx fakta om grundstof nummer ni, om det niende chakra og ni som talmagi – men også fakta om vores solsystems nye, niende planet. På det tidspunkt var der bred enighed om at planeten faktisk eksisterede – men sidenhen har den fået en mere usikker eksistens.
‘Ni – lille leksikon’ er lavet som personlig gave til min nummer-ni-samler, der siden Pote Produktions allerførste håndlavede bog ‘Guld er kvalitet og godt’ (2016) har forhånds-købt eksemplar nummer ni af alle mine håndlavede bøger.
(Der er sidenhen også kommet en nummer-syv-samler til, men hvis du har et andet yndlingstal og gerne vil have (uforpligtende!) forkøbsret til kommende håndlavede bøger, fx ‘Olie og appelsin, når den engang, engang bliver færdig, kan du skrive til pote@poteproduktion.dk)
N::2 Det, der kan ligge i en hånd (februar 2017)
‘Det, der kan ligge i en hånd’ er ligesom den første i unika-serien en maskinskrevet, håndsyet samling af digte – men denne gang fremstillet som præmie i en konkurrence, i forbindelse med at jeg havde stiftet Pote Produktion. Vinderen blev fundet ved lodtrækning, og i forbindelse med annonceringen af konkurrencen fotograferede jeg hæftet – derfor findes det nogenlunde veldokumenteret, selvom Unika Serie-konceptet først sidenhen er vokset frem.
Alt omkring mit forlag er sket i en nærmest baglæns rækkefølge. Tidligere fik jeg også ideer til mindre/skævere projekter, men vidste ikke hvor jeg skulle gøre af dem. Pote Produktion er blevet den ramme, der kan rumme de vidt forgrenede indfald. Her samles alt det, der endnu ikke er formuleret som andet end en lyst til at udforske formater, redskaber og materialer. I tidsrummet mellem den første og den anden samling i unika-serien ar jeg begyndt at interessere mig for de forskellige, traditionelle syteknikker. Hvor jeg i begyndelsen bare syede helt improviseret, og med noget blandet resultat, er denne syet efter den metode, der hedder japansk bogbinding. (Se evt mere om forskellige teknikker i Pysslehjørnet.)
N::1 Birken er guld, faldende (november 2015)
‘Birken som guld, faldende’ er den første håndlavede bog i Unika-serien. Den blev til som en spontan indskydelse, i forbindelse med at jeg skulle læse op i Torup Bogby. I 2015 var jeg lige begyndt at samle mine maskinskrevne digt-bunker til hæfter – som procesdokumenter, og udelukkende til mig selv. Mens jeg forberedte oplæsningen blandt andet af digte fra de hæfter, fik jeg lyst til at lave særligt eksemplar, som jeg kunne forære væk til en tilhører ved arrangementet. Hæftet består af de første, færdige skov- og længselsdigte, som jeg var begyndt at skrive efter at jeg flyttede til Sverige. Inden publikum ankom, bandt jeg en buket skovblomster under en af stolene, og da jeg havde læst digtene fra hæftet højt, fortalte jeg at person som havde blomster under stolen fik hæftet med hjem.
Det var første gang jeg lavede et håndlavet unika-produkt, som ikke var til mig selv – og dermed første gang jeg erfarede hvor meget, jeg knytter mig til dem. (Det er også rent held at jeg har dette ene, uskarpe fotografi af hæftet – Sidenhen har jeg lært at dokumentere unika-bøgerne, før jeg sender dem afsted.) Jeg må indrømme at piner det mig en smule, at jeg ikke fik navnet på kvinden, der modtog digtene – men jeg husker hvordan hun så ud, og jeg tror de bor godt hos hende.