Adventsbøgerne Serie 1::Blomme i Madeira

Den første bog i Blomme-i-madeira-serien har en lilla-tonet, og egentlig forkastelig, reklame fra National Geografic fra 60’erne på forsiden. Den er syet med den helt enkle metode saddle stitch og med en bronzefarvet tråd, som går igen i alle fire notesbøger.

På første opslag er et hvidt aftryk fra et egeblad, der egentlig var en prøve til tredje notesbogs omslag. Jeg havde lagt den væk, men den blev ved med at ligge i vejen og som en sidste indskydelse før jeg gjorde hele serien færdig, limede jeg den fast på notesbogens første opslag. Og dermed blev det hvide egeblad på det sorte papir bestemmende for at også de to andre seriers tilsvarende bøger skulle have noget på netop den side, og nu kan jeg ikke forestille mig bøgerne uden den detalje.

Forklaringen på selve egebladet kommer først med den fjerde og sidste bog …

Den anden bog i Blomme-i-madeira-serien er den, der har givet navn til hele samlingen af notesbøger. Det er samtidig en af mine egne yndlingschokolader, derfor findes den i min samling af genbrugsmaterialer. Notesbogen er syet med en af de ældste bogbindingsteknikker; koptisk bogbinding. Metoden blev blandt andet brugt til de ældste bibler og giver en virkelig slidstærk men fleksibel bog:

Den tredje bog i alle tre advents-serier har et omslag, lavet af en bønneæske. I æsken var et rundt, gennemsigtigt vindue, som det var oplagt at bruge til noget. I Blomme-i-madeira-serien blev vinduet et kig ind til det egetræsblad, der før det blev limet fast, var overmalet med bleglilla og lavede aftrykket på forsiden. På bagsiden er andre egeblades aftryk i trådens farve.

Bogens sider er en blanding af hvide og de samme farver, som i seriens første notesbog. I stedet for at skære siderne over foldede og rev jeg dem. Det giver en kant så blød, at den næsten kan konkurrere med en killing. Bogen er syet med en vævet version af japansk bogbinding.

Den fjerde bog i Blomme-i-madeira-serien er med et egeblads farveaftryk prentet ind på omslaget (ecoprint, kaldes metoden), og syet med samme, vævede variation af Japansk Bogbinding som den tredje bog i serien.

De egeblade, der kom med i første og tredje bog er inspireret af denne, fjerde bogs omslag – på samme måde som de andre serier har en gennemgående plante, der er bestemt af omslaget på deres fjerde bog.

Se Saltbogs-seriens notesbøger her …