Om bøgerne


Når vi rejser til Mars

Roman, Forlaget Escho 2021

Når vi går, træder vi noget ned. Når vores vægt rammer, trykkes noget sammen. Vi fødes, men vi findes allerede. Findes som bevægelse. Vi er det glimt i et øje, før kroppene mødes, vi er duften af en krop, der vil tættere på. Vi er stjernestøv, vi er råd, vi er mug, vi er savl og bestanddele så små, at vi har glemt at give dem navn.”

Laura bor alene med sin datter, Bea, i Skåne. De skulle være tættere på naturen, de skulle være friere nu, men ingenting er, som hun havde tænkt. Og Bea har det slet ikke godt. Laura beslutter at skrive en stor artikelserie til et seriøst tidsskrift, hun har en teori om at hele menneskeheden lider af en tilknytningsforstyrrelse til selve planeten, vi bor på. De penge, hun tjener på artiklerne, skal bruges til at flytte til Värmland, for dér findes den vilde natur, som de mangler. Når bare de flytter bliver alting godt.

“… en dybt nuanceret og ærlig beretning om ikke at kunne finde sig selv midt i skovens dyb.” – Weekendavisen

‘Når vi rejser til Mars’ kan købes i alle fysiske boghandlere eller på nettet, fx hos www.mikrofest.dk, men kan også lånes på biblioteket – romanen findes også som lydbog hos Mofibo, Nextory og til salg hos saxo

Den slags skal gøres i dagslys

Roman, Pote Produktion 2017

Personerne lader sig skille, forelsker sig ulykkeligt, vælger fra, vælger den forkerte eller vælger slet ikke, og de finder sig ude af stand til at overkomme ensomheden. (…) Når det hele ikke drukner i mistrøstighed, er det, fordi Elverkildes sprog er præget af en lethed og klarhed, der ikke svælger i tristessen og dramaet, men tværtimod nedtoner de enkelte skæbners ensomhedstragedie – og dog på en måde, der ikke gør dem mindre smertelige, men blot genkendelige og universelle.” – Anne Skov Thomsen/Nordjyske

Det dør man af

Noveller, Forlaget Republik 2014

“I forhold til debuten er der i de nye noveller skruet op for realismen og ned for det fantastiske, men der er stadig en underlighed og uvirkelighed over historiernes steder og personer. Det faretruende i titlens ordlyd, Det dør man af, løber igennem bogen.”
– Kamilla Löfström/Information

Alt det der er mit

Noveller, Borgens Forlag 2008

‘Alt det der er mit’ vidner om en ung forfatter, der både kan og vil levere historier, der åbner døre ind til groteske fantasiverdener, verdener, som kan få læseren til at glemme enhver dagligdags syssel. Efter læsningen må man have noget at styrke sig på. Anmelderen hentede sig en sød sodavand og kan med et gys konkludere, at Maja Elverkildes debut – for der er tale om en debut – faktisk er en vellykket debut.”
– Mette Winge/Politiken

Håndsyede udgivelser // Digte, Pote Produktion 2016-2021

Olie og appelsin

Digte, Råstofserien II

Pote Produktion 2021

Guld er kvalitet og godt

Digte, Råstofserien I

Pote Produktion 2016