‘Send til tryk’ – udstilling på Hillerød bibliotek (og en printvenlig vejledning i Japansk Bogbinding)

Hillerød Bibliotek har inviteret til udstillingen ‘Send til tryk’, hvor jeg – sammen med otte andre mikroforlag – viser hvordan en bog kan blive til.

 

Pote Produktions bidrag er med udgangspunkt i min roman ‘Den slags skal gøres i dagslys’ fra 2017, og er et lille mylder af håndlavede objekter, som er udsprunget af romanen og eksempler på hvordan en logo kan massefremstilles på håndlavede måder – og så er der små tekstbidder, med refleksioner over processen (med at være direktøren for det hele og holde tungen lige i munden med et redaktør-samarbejde vendt på hovedet i forhold til det normale, fx, fx, men også friheden til at vælge præcis DET dyre-men-miljøvenligSTE trykkeri ). Sidst men ikke mindst viser jeg også hvordan romanens omslag blev til i et helt særlig inspirerende samarbejde med Astrid Regine Nässlander. Her kan man se lidt billeder fra mit bidrag til udstillingen og her kan man se lidt fra de andres bidrag.

Udstillingen ‘Send til tryk’ kan ses på Hillerød Bibliotek frem til 12. januar – og når man har kigget på de 9 forlags vidt forskellige fortællinger om hvordan en bog blev til, så kan man bagefter sammensætte sit eget katalog og sy det efter metoden Japansk Bogbinding

Forlagenes bidrag til kataloget hænger samlet på væggen over sy-bordet og er i sig selv et eksempel på mangfoldighedens ynde – men fungerer også rent praktisk som overblik, når man skal plukke de sider ud man vil have med hjem. Se billeder fra sy-bordet på Hillerød Bibliotek her.

Jeg har lavet syvejledningen til kataloget, og den er lavet ud fra min generelle tilgang til håndlavede bøger: Der skal være kort vej fra lyst & spontane indskydelser til at faktisk GØRE med egne hænder! Og så skal man ikke mindst kunne eksperimentere med nye, kreative udfordringer uden først at skulle købe alt muligt dyrt specialudstyr – i stedet kan vi fx dyrke det-forhåndenværende-søms-princip som også er genbrug og godt for miljøet.

Sy-vejledningen kan derfor også bruges som en indgang til at lave alle mulige andre bøger end lige kataloget – personlige og derfor vidt forskellige – på samme måde som udstillingens 9 montrer og vægophæng.

En printvenlig version findes her: JapanskBogbindingVejledning

Deltagende forlag: Forlaget Ekbatana, Forlaget Korridor, Arkiv For Detaljer, Forlaget Uro, Asger Schnacks Forlag, Baggårdsbaroner, Vild Maskine, September Press og så jo også Pote Produktion

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s